1 iun. 2008

Afise electorale vandalizate cu cateva ore inainte de startul voturilor


Sambata seara.
Trecut de ora 21.
Dupa o plimbare prin centru, stateam pe o banca vis a vis de primaria Campia Turzii.
Observ un domn, care avand un spray cu vopsea neagra in mana , murdarea afise electorale.
Brusc , instinctul meu ingropat de jurnalist ma face sa ma ridic de pe banca.
Iau telefonul in mana si pun pe filmat.
Ma apropii. Era un domn care scria pe afisele PDL, infatisandu-l pe Alin Tise, "EXIPRAT".
Domnul ce facea opera de arta nu se sinchiseste cand vede ca il filmez, ca si cand... nu ar face ceva ilegal. Sau de parca ar fi un copil mic care nu stie cu ce se joaca.
Merg mai departe cu "curajul jurnalistic" si il urmaresc. Se apropie de un loc amenajat special pt afisare . Iarsi afise PDL, iarasi mazgaleli. Ma apropii si incerc sa alfu cine e. Nu imi zice. Cand isi da seama ca am o lumina suficient de buna si ca ar putea fi recunoscut din filmare, se indeparteaza intr-un loc intunecat.Vrea sa scape de mine. Si, ca un discipol a lui Vadim ma indeamna sa plec . Si ma face "maimuta".
Totusi,nu cred ca domnul respectiv era de la PRM. Caut pe net si mi se pare ca domnul ce se juca cu sprayul seamana bine cu un candidat la pt consiliul local din partea PS:d.


Deja e clar: nimeni nu mai poate misca nimic. Totul e public in orasul asta. Oricand poti fi filmat.

Eu promit sa mai pun pe blog astfel de filmulete.


3 comentarii:

Anonim spunea...

este cel putin imprudent ca iti dezvalui identitatea pe internet. Te expui si asta nu are nimic de a face cu tansparenta.
Ai grija de tine
Un coleg

Revin... spunea...

Multumesc de sfat.Nu am motive sa imi ascund identitatea pentru ca posturile mele nu exprima vreo preferinta politica.Eu nu am facut decat sa arat un fapt care s-a intamplat in plin centrul orasului. Nu am facut judecati de valoare sau cu tenta politica. Daca reuseam sa filmez pe cineva, de la oricare alt partid facand orice chestie publica ( apreciabila sau neapreciabila) tot o postam. Nu iau apararea si nu acuz vreun partid.

Tivadar Emanuel spunea...

Recent am luat si eu o initiativa, zic eu absolut normala, dar referitor la care multi mi-au zis ca mai bine nu o luam. Traim intr-o lume in care ne este teama de multe ori sa facem sau sa luam atitudine, tocmai pentru a nu fi luati in colimatoriu si sa avem de suferit pe urma. Tocmai de aceea iti laud atitudinea ta si ceea ce faci!
Bafta in continuare!

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari