23 sept. 2008

Primul interviu de cealalta parte...

Agitatie mare in biroul nostru ce inca mai pastreaza mirosul de nou.Astazi avem programat primul interviu. E drept ca CV ul persoanei nu ne-a impresionat chiar asa de tare, ba mai mult nu indeplineste conditie absolut necesara.dar e bine sa ne facem mana. Asa ca am avut onoarea sa tin eu mare parte din interviu.Dupa o pregatire destul de riguroasa, asteptam candidatul.

La 11.02 apare.Intra increzatoare in birou.O cucoana la mijlocul vietii, ce pare ca se straduieste sa arate bine si nu i-ar prinde sa se straduiasca si ami tare... Cum noi suntem profi si nu ne interseaza prea mult acest aspect...o conducem intr-o alta camera. Facem cunostinta si ii dau sa completeze un formular.Nu pare sa aiba nimic din atitudinea umila ce o aveam eu cand eram in aceeasi postura.Dimpotriva, pare surprinsa ca doi tinerei sunt cei care o vor lua la intrebari.

Insfarsit incepe interviul. Cu emotiile de rigoare si tragand cu coada ochiului la intrebarile pregatite dinainte,intreb de unde a aflat de post.Nu ne-a dat nici un raspuns exact si a fost primul lucru ce m-a facut sa fiu circumspect.Nu stie ce anume o recomanda cel mai bine pentru post, dar imi turuie minute in sir despre experientele ei mai mult sau mai putin profesionale.Toate firmele si locurile la care a lucrat inainte au avut probleme si i s-a desfintat postul.O femeie cu o viata complicata, o femeie ce nu isi poate explica nici macar ei insisi viata ce a dus-o pana acum. Asa ca nu ne-a putut explica nici noua exact si singura senzatie pe care o aveam era ca ... "minciuna is in the air". Colegii o descriu drept o persoana imposibila, si este singura de 17 ani. Si ma intreb de ce trebuie sa o suport eu in interviu?! Imi amintesc ca asta mi-e jobul si ca pot sa invat din asta. Pana la urma, s-a ales si ea cu o carte de vizita... si se va mai alege si cu un mail in care ii voi spune cat de rau imi pare ca nu a fost selectata.

A fost doar primul interviu.
Let the job seekers come to me!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari