28 dec. 2008

De ce il urasc pe Mos Craciun

Aproape ca a trecut cea mai importanta sarbatoare de iarna si impresia cea mai puternica ce mi-a lasat-o a fost de... falsitate.

E frumos sa vezi orasul impodobit si oamenii facandu-si cadouri. E frumos ca oamenii sunt veseli, iar colindele sunt superbe! E un mare spectacol Craciunul si la televizor dar si in jurul meu....

Insa cei mai multi uita ce se intampla defapt... Se uita adevarata importanta a sarbatorii, iar vedeta cea mai importanta este... Mos Craciun! Toti primesc cadouri de la Mos Craciun, pe el il vezi in toate reclamele, pe el il auzi vorbind la televizor, copiii ii canta lui colindele!

In termenii cei mai simplii, acum am sarbatorit o zi de nastere! Si nu a oricui, ci a Celui pe care il numim Mantuitor! Cel despre care spunem ca ne-a schimbat viata, ca e fiul Dumnezeului in care noi, poporul crestin roman credem! Si de ziua Lui, noi il avem in centrul atentiei pe un babet imbracat in rosu inventat de o industrie, de marketing!

In Bucuresti sute de oameni s-au imbracat in Mos Craciun sa intre in cartea recordurilor. Dar ma intreb cati oare s-au gandit sa fie ca Isus?
Numaram anii si secolele "inainte si dupa Hristos" iar de ziua Lui noi il aclamam pe Mos Craciun... Ce-ar fi sa zicem ca e anul 2008 dupa Mos Craciun?

De Nasterea Domnului, as vrea sa ma vad, si sa va vad si pe voi vorbind despre Isus, vorbind despre Mantuirea pe care a venit sa ne-o dea. Despre iertarea pacatelor, despre promisiunea unei vieti noi, despre schimbare... Acesta e sarbatoarea autentica!

1 comentarii:

Anonim spunea...

si eu il urasc. mi-am dat seama de asta cand baietelul meu fredona cantecele pentru mos craciun, chiar ieri...dar n-a invatat nici o colinda. si spre rusinea mea, n-am stiut nici eu vreuna de la cap la coada...
cred ca astea au fost cele mai urate sarbatori pentru mine.pentru ca nu le-am gustat.doar am asteptat sa treaca.
sa fie criza? graba? oboseala? sau doar un inceput de imbatranire?
imi dau seama ca ni se pierd valorile, traditiile...societea este mult mai preocupata de aparente
nu mos craciun este de vina, ci noi. dar oare ne putem impotrivi?

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari