5 feb. 2009

Exista minuni.Daca le facem...

Merg zilnic cu masina intre Campia Turzii si Cluj. Si cum motorina e scumpa, fac pe "ia-ma nenea" si de obicei iau cateva persoane cu mine. E fascinant sa cunosti in fiecare zi oameni noi. Pentru ca oamenii sunt diferiti: destepti, prosti, frustrati, fericiti, binevoitori, frumosi, plictisiti, entuziasmati, vorbareti... toti sunt diferiti si e o provocare sa ii cunosti.

Zilele trecute a urcat in masina o doamna din Turda, un domn de pe la tara si doua domnisoare "ISE-iste". Domnul de la tara avea o problema si a tinut sa ne-o impartaseasca: trebuia sa mearga la "Directia Agricola". O secretara de primarie de tara l-a sunat si l-a trimis acolo "ca are probleme". Nu avea nici adresa, nici nu stia de ce trebuie sa mearga. A pornit in Cluj ca "doara o gasi" el Directia. Ne intreaba pe noi daca stim unde e. Nimeni nu stia nimic. Reperele lui erau ceva de genul "Langa CUG, cum cobori de pe "Buna ziua". Ori, cu astfel de repere, cauti acul in tot fanul Clujului...

Doamna din dreapta mea incepe sa ii planga de mila domnului. Zicea ca o sa se rataceasca sau ca o sa il plimbe vre-un taximetrist prin tot orasul si ca o sa il ia o gramada de bani.Dupa care adauga " Dar poate da peste cineva amabil si il ajuta. Mai sunt si minuni". Dupa o pauza de aproximativ treizeci de secunde,scoate telefonul din geanta si spune: " Se intampla minuni. Daca le facem!" Si incepe sa dea telefoane la toate cunostintele mai vechi din Cluj si intr-un final afla unde este Directia Agricola. Era foarte aproape de centru si omul putea gasi foarte usor.

M-a uimit atitudinea doamnei care, in loc sa astepte pe "cineva" sa fie amabil si sa faca o minune, a pus mana si facut una! De multe ori acel "cineva" ce trebuie sa faca ceva sunt ..."Eu"
Gandeste-te la asta cand vei intalni vei rosti o propozitie care incepe cu "cineva care trebuie sa faca..." Si inlocuieste pe "cineva" cu Eu...
Usor de indificat acest "cineva", nu-i asa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari