27 mai 2009

O replica buna

Intr-o conferinta de presa in care s-a adus in discutie stergerea datoriilor catre furnizorii de utlitati a locatarilor dintr-un bloc sarac din Campia Turzii, primarul Ioan Vasinca a avut, insfarsit o replica desteapta.
S-a adresat locatarilor in cauza, care traiesc din ajutorul social acordat de primarie cu un indemn cat se poate de firesc: "Mergeti la lucru". A mentionat, deasemena si faptul ca in presa locala exista multe anunturi de amgajare, in special pentru muncitori necalificati.

Ce atata politica, ce alegeri, ce promisiuni... Munca innobileaza pe om!

Uite si lista cu cele 1824 de locuri de munca disponibile in judetul Cluj, poate-poate e cineva interesat...

.

2 comentarii:

LAURA spunea...

Da oarecum are dreptate:"merge-ti la lucru",da hai sa-i dam alte idei domnului primar,sa ii constranga sa isi plateasca datoriile la intretinere,ca altfel una din masurile pe care cei de la administrarea apelor ,la care acesti oamnei au cele mai mari datorii, le vor inchide apa.......ceea ce poate duce la probleme mai grave,de igiena,epidemii si in urma carora nu vor suferii doar rau platnicii!!!Ci cam noi toti din oras!!

Revin... spunea...

Ai dreptate, Laura, dar cred ca va fi destul de dificil.
Majoritatea oamenilor in cauza traiesc din ajutorul social oferit de primarie pe baza legii venitului minim garantat. O solutie ar putea fi sa li se retina acesti bani si sa fie directionati "in contul lor" direct catre Compania de Apa. Dar nu stiu daca din punct de vedere legal se poate face asta.
O alta solutie ar putea fi sistarea acestui venit atata timp cat pe piata exista locuri de munca disponibile si potrivite calificarii lor si sa li se ceara dovada ca nu au fost primiti la nici un loc de munca din x incercari. Si aici am rezerve ca o astfel de regula s-ar aplica intocmai si nu si-ar "aranja ei" in stilul pur... local.
Dar poate, poate cateva idei si mai multa vointa, vor rezolva problema...

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari