17 iun. 2009

O tara pentru tristi

Cand a aparut imnul tursitic al Romanei, The Land of Choice, toata lumea a sarit in capul Elenei Udrea si al lui Moga si au zis ca imnul asta nu e bun de nimic.
Ei bine, eu vreau sa va demonstrez contrariul.


Ascultand cu atentie versurile si urmarind imaginile din acest videoclip de pe Youtube, am realizat ca imnul acesta are tot ce e necesar pentru un clip de imagine de succes: este reprezentativ pentru Romania, are un public bine tintit, are un mesaj foarte clar, creeaza atmoosfera si, da, este convingator!

Si am sa ma explic:
1. Are un public bine tintit: turistii cu bani si deprimati! Targetul e selectat inca din prima strofa:
"Hey traveler you have been around the world,
You have seen a million things
But you’re still sad.
Why are you so… sad..?"


2.Mesaj clar: Avand deja un public tinta, il educa si ii arata prin imaginile care circula odata cu imnul cele mai bune locuri de unde poate sa zambeasca Just for a while si eventual, poate sa se arunce de pe cele mai vechi, inalte si pline de mister castele in apa marii negre la propriu.

3. Atmosfera e completata de duiosul nai si de vocea Feliciei Filip care in momente de maxima depresie poate fi confundata cu o fantoma care te cheama pe un taram cu si mai multa verdeata. (A nu se intelege ca nu apreciez valoarea Feliciei Filip, parere exprimata strict la acest context)

4. Reprezentativ: ia faceti un sondaj pe la tara si in suburbiile oraselor si vedeti cati oameni sunt deprimati in tara asta?

5.V-am convis?

Asa ca nu va mai legati de Moga si nici de Elena. Probabil ca nimeni nu s-a mai gandit sa faca un brand si sa intre pe nisa turistilor deprimati. E o strategie absolut noua!

1 comentarii:

Tivadar Emanuel spunea...

Ce faina interpretare!

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari