9 iun. 2009

De ce nu as intra in politica

Cand esti un tanar de douazeci si un pic de ani si spui ca te intereseaza politica, unii se uita cumva, curios la tine... Si te intreaba "de-al cui esti?"
Interesat de politica...
Pe mine ma intereseaza politica pentru ca ma intereseaza sa imi fie respectate drepturile, pentru ca vreau sa stiu cine sunt cei care iau deciziile ce afecteaza o tara, pentru ca vreau ca acestea sa fie in interesul comun. Ma intereseaza pentru ca stiu eu cred in diversitate in idei si conceptii. Pentru ca stiu ce inseamna "liberal","crestin-democrat", "social-democrat", "de stanga", "de dreapta". Pentru ca imi plac discutiile intre oameni cu idei diferite, atata timp cat sunt bine argumentate. Ma intereseaza politica pentru ca aici ar trebui sa gasesti dezbatere publica si oameni competenti. Ma intereseaza pentru ca politicul influentaza direct administrativul la nivel de oras, judet, tara, Comunitate Europeana. Si asta are urmari directe in buzunarul meu.
Dar... din afara!
Si totusi, nu as intra in politica. Nu acum si nu la nivel local sau tineret. De ce?
Pentru ca organizatiile locale ale partidelor nu au prea multa putere de decizie. Pentru ca nu exista o dezbatere politica adevarata, ci doar lupta dupa interese si denigrarea adversarului. Nu se tine cont de nici un fel de doctrina: temele de "discutii" sunt cele care pind pe moment si sunt abordate dupa bunul plac si interes al fiecaruia.
Nu as intra in politica pentru ca am o "problema"cu organizatiile de tineret.
Pentru ca, desi par implicate, activitatile tuturor organizatiilor de tineret ale partidelor, nu au nici o legatura cu politica! Toti, organizeaza concursuri de miss, toti fac campionate de fotbal sau tenis! Toti umbla cu tricoruri si lipesc afise.Nici o organizatie nu se remarca prin ceva diferit,original sau in acord cu doctrina. Daca ii intrebi pe lipitorii de afise de ce s-au inscris intr-un anumit partid, raspunsurile lor nu vor avea nici o legatura cu valori sau convingeri de ordin civic, ci cu persoane care le influenteaza sau cu interesele pe care le urmaresc. Nu as intra in politica pentru ca nu vreau sa fiu coleg cu "tineri politicieni" care nu au invatat de la cei mai mari ai lor decat traseismul politic si scandalul. Pentru ca cei mai multi dintre ei au ratat afirmarea pe plan profesional si incearca sa ajunga "undeva sus" carand diplomate, inlcinandu-se in fata cui trebuie si asteptand sa "curga" ceva firimituri din imparteala cascavalului.
Si nu as intra in politica pentru ca pe cat de murdara si lipsita de valoare pare politica celor mari, pe atat de diletanta este si politica celor tineri. Care stiu sa copieze de la modelele lor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mă tem că eu aş intra ... în politicieni, Cu tancul!

Revin... spunea...

Intra, Zamfire! Dar foloseste stiloul, totusi...

Rares Morar spunea...

De ce am intrat in politica:
- m-am saturat de concursurile de miss,...
- m-am saturat de "mercenari" (asta e termenul pe care eu il folosesc pentru lipitorii de afise, cei care impart pliante sau care participa la marsuri ori alte actiuni doar pentru remuneratia de la sfarsitul zilei)
- m-am saturat ca tineretul sa fie reprezentat de semianalfabeti
.......

Lucrurile astea nu se schimba de la o zi la alta...trebuie sa le schimbe cineva... :)

Revin... spunea...

Curajos. Eu iti tin pumnii ;)

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari