9 iun. 2009

Vot imposibil, rezultate aiurea

Duminica, m-am aflat printre cei 20% din cetatenii cu drept de vot care au pus stampila. Recunosc. Si eu, ca si multi din toti romanii, stiam foarte putine despre candidatii la europarlamentare. Pe mine m-a convins sa merg la vot un panou publicitar din care am aflat ca Monica Macovei candideaza si ea. Afalat in cabina de vot, cu buletinul de vot in mana, am inceput sa citesc listele cu candidati. Problema mea a fost ca in fiecare lista erau intre primii candidati oameni pe care i-as fi votat si oameni de care nu mai vroiam sa aud. De exemplu, Monica Macovei, era laga Theodor Stolojan. Pai cum sa mai votezi pe Tataie Razgandila?! Listele cu partide pentru mine au fost imposibile.
Independenti? Am auzit de una singura. O fata dintr-un partid care nu m-a convins cu nimic pana acum si care, in afara numelui de familie, nu se remarca prin nimic (pozitiv).
Gandeste! Ce sa votezi?

In alta ordine de idei... rezultatele... la fel de aiurea. Bineinteles ca si PSD si PDL sunt primii, toti au casitgat... dar cand imi amintesc ca Gigi Becali ne va reprezenta alaturi de Vadim in Parlament, ii dau dreptate unui prieten care spunea ca desi isi iubeste bunica, i-ar lua dreptul de vot!

2 comentarii:

Ionel Ignat spunea...

Urmăreşte te rog, de ce cred eu că românii ştiu foarte bine ce să voteze. Pe Vadim l-au scos din parlamentul românesc pentru că nu mai era nevoie de circari care să poarte pancarte cu "puşcăria mafioţilor" şi chipul preşedintelui ţării după gratii. L-au trimis însă, împreună cu Becali şi Eba, să ne reprezinte în parlamentului de la Bruxelles. Singura mea speranţă de vindecare a tot ceea ce ţine de România vine dinspre Uniunea Europeană, visul împlinit al lui Napoleon. Pentru ca băieţii de acolo să ne poată vindeca trebuie să ne poată stabili cu exactitate diagnosticul. Poporul român nu este reprezentat de vârfuri, nu Norica Nicolai, Renate Weber sunt specimenele reprezentative pentru români, nici măcar Theodor Stolojan sau Monica Macovei. Cei care reprezintă cu adevărat acest popor sunt Gigi şi Vadim, Oana Zăvoranu, ba chiar şi Laszlo Tokes, şi toţi retardaţii care îi poartă pe la TV, într-o mult prea reuşită încercare de autopersiflare a naţiunii noastre. Dacă Europa va reuşi să le dezlege "codul genetic", poate vor reuşi să ne vindece. Eu nu mai sper ca vindecarea să vină din interior.

Revin... spunea...

Interesanta perspectiva ta. Am mai spus si eu ca (din pacate) cei doi reprezinta poporul roman, sau cel putin acea categorie care a mers la vot. E trist, dar asta e adevarul.
Cat despre vindecare, nu stiu ce sa zic, eu nu mai cred in minuni la modul macro nici macat daca sunt venite de la Uniunea Europeana.
Si totusi, cred ca mai e o fata a monedei. Trebuie sa trimitem (si) elite in PE pentru ca acolo nu se iau decizii doar privitor la tara noastra. Romania trebuie sa contribuie cu capital uman, resp intelectual la toate deciziile, care afecteaza intreaga Comunitate. Pentru asta cred ca trebuie si sa oferim, nu doar sa ne asteptam sa primim.(chiar daca e vorba doar de solutii, idei...)

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari