10 apr. 2010

De ce bloguim?

Avem blog. Oricine poate sa aiba un blog. O parte stiu sa il si intretina. Unii au cititori multi, altii mai putini. Toti cred ca ceea ce scriu e interesant. Dar doar cativa au, intr-adevar ceva de spus. Totusi, de ce tinem un blog?



Ca ne place sa scriem. Este argumentul pe care multi dintre noi il punem primul in fata. De acord, mai ales in cazul acelor bloguri in care apar cuvinte frumos mestesugite, poate poezii sau pur si simplu text frumos.

Ca sa socializam Suntem blogerii care chiar raspund la comentarii, interactioneaza cu cititorii, (care, sa fim sinceri sunt alti blogeri care asteapta sa interactionezi si pe blogul lor). Cei care bloguiesc pentru socializare au casuta cu "persoane interesate", un blogroll lung si neaparat link-uri spre profilele lor de hi5, facebook sau linkedin.

Sa impartasim cu altii
ideile noastre, pozele noastre, parerile noastre, ce am vazut noi pe strazile orasului nostru, ce credem despre ultimele stiri de la TV. Poate unii vor fi interesati de parerea noastra, poate nu. Dar noi avem blog. Sunt si unii care au ce impartasi: specialisti in anumite domenii, cu bloguri de nisa, specializate. Putini, din pacate.

Ca facem trafic si sa devenim cunoscuti. Statutul de bloger te poate face interesant in ochii unora. Cu cat avem mai mult trafic, cu atat suntem mai cunoscuti. Ne punem contoare de trafic pe blog, facem link exchange si punem link catre blogurile noastre pe messenger sau pe unde apucam.

Vrem sa luam atitudine. Nu ne place ce vedem in jurul nostru si vrem sa revoltam si pe altii. Sau dimpotriva, ne place ceva si trebuie sa aratam lumii. Suntem oameni care initiaza campanii pe bloguri, pun link-uri si bannere catre diverse camanii sau ONG-uri pur si simplu.

Pentru bani Asta ar fi vrut sa spuna multi. Adevarul este ca foarte putini dintre blogeri fac si bani din asta. Poate pe viitor.

Chiar asa. Voi de ce bloguiti?

10 comentarii:

Geocer spunea...

Pai eu cred ca din cauza ca ne chinuie talentul. Cel putin in cazul meu, asta-i motivul.

robert spunea...

Am lansat si eu pe blog-ul meu un sondaj pe tema asta. Nu sunt multe voturi, dar cei care au votat au votat din urmatoarele motive:
- 57% = hobby
- 35% = business
- 28% = pentru distactie
- 21% = din alte motive
(nu aduna procentele.... s-a putut vota mai multe variante in acelasi timp).
Cat despre mine, pot sa iti zic ca am trecut prin toate fazele enumerate de tine, iar referitor la bani, multi au zis ca din blog s-au facut bani pana acum si nu de acum inainte.

Zam Fir Pop spunea...

Mă tem că la mine e un pic cam din tot ce ai enumerat!

cristi spunea...

Imi place chestia asta, face parte din hobby-urile mele. Nu urmaresc bani (chiar pierd ceva bani anual pentru gazduire si domeniu :P) si faima! Scriu despre ce imi place mie, pun fotografiile care imi plac...etc. Daca e cineva interesat e foarte bine daca nu e la fel de bine :) . Mi-am facut prieteni noi cu ajutorul blogului si twitterului/facebook, desigur vb de prieteni online, dar cu siguranta daca voi trece prin orasul tau vom bea o bere ca doi prieteni :) .

Anonim spunea...

eu bloguiesc in scop terapeutic si retrospectiv. adica?
adica ma descarc si totodata tin evidenta faptelor si situatiilor din viata mea, felul cum Dumnezeu imi raspunde in trecut la anumite probleme, victorii spirituale dar si esecuri, ca sa pot vedea mai bine cum lucreaza Dumnezeu in viata mea si sa stiu de ce sa ma feresc pe viitor.
exemplu: 13 dec 2009 a fost una din cele mai naspa zile ale vietii mele. am bloguit despre asta in scop terapeutic. la fix DOUA luni am bloguit despre cum Dumnezeu a rezolvat problema din 13 decembrie 2009. Apoi, vazand data, ceea ce eu nu o pot numi coincidenta, am dat si mai multa slava lui Dumnezeu pentru cat de repede frumos si simbolic a lucrat.

sanatate!

Anonim spunea...

scuze am uitat sa ma semnez.

TH fata cu chitara.

Alex`andra spunea...

Bloguim ca să ne dăm cu pluta pe Arieş :))

Anonim spunea...

noruego

de ce bloguim? hmmm...cred ca cei mai multi o fac din hobby...pt mine asta e motivul.am si eu un bloguletz,scriu arar,dupa timpul liber si dupa chef...
in rest,cred ca un alt motiv e ca a devenit o moda sa ai blog.vorba ta,nu conteaza daca ai ceva de scris.da,insa,bine la "imagine" sa ai asa ceva...:-)
http://noruego.cafecristina.no

cristina26 spunea...

Te-ai gandit ca blogul poate fi o alta forma de psihoterapie? Dupa cum ai zis, bloguim casa socializam, sa impartasim idei, opinii, etc.

Think about it:)

O zi faina.

admin spunea...

eu unu pt bani am blog :D şi îl mai tin

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari