30 mai 2008

Distrugatorii de visuri

Ai o idee , un gand, care in microuniversul tau pare genialitate.O coci la temperatura creierului si o ocrotesti,prin mecanismele de aparare ale eului, de orice intemperii ce ar putea sa o distruga si incet, incet... devine visul tau... Cand e  inca un mic embrion, nu il spui la nimeni... si devine o parte din tine.Visul tau,ideea,dorinta ta deja se identifica cu tine.E ca un bebe nascut din tine.Investsti timpul ,energia ta...pui ceva din tine, din sensibiltatea ta. Cand e inca micul tau secret... te simti bine cu el. 

Vine apoi momentul in care ai vrea sa il scoti in lume... Si ... de obicei , vorbim cu prietenii."M-am gandit sa fac chestia asta.As ajuta la problema respectiva.Cred ca pot sa ajung acolo."

Si in secunda asta , intervin ei, DISTRUGATOII DE VISURI! Prietenii nostrii apropiati, poate iubita,sau iubitul , care , fara sa isi dea seama, iti taie tot elanul. "Haha,glumesti, nu?" sau "Du-te,ma!Chiar crezi k esti in stare?" sau  " te-ai gandit mult?" Prima lor reactie , fara sa gandeasca o secunda la investitia ta, fara sa stie cat de important e pentru tine.... iti iau visul, puiul creierului tau  si il izbesc cu putere de pamant.   De cele mai multe ori se alege praful de tot ce ai vrut sa faci si te gandesti ca nu merita sa fi cu nici o secunda mai presus de asta.
Mai  este un alt tip de DISTRUGATOR DE VISE.Cei care te iau in serios si te asculta, dar iau un fel de  "cutit al durei realitati" si incep sa taie usor picoarele visului tau , prin argumente de genul " Te-ai gandit la piedica x,y,z"? Sau "Cu ce resurse?Fii realist". Sunt unele vise care supravietuiesc si cu picioarele taiate si chiar li se pot inlocui cu unele mai bune.Cu conditia ca puiul sa fi fost sufiecient de bine dezvoltat inainte de a-l scoate in confruntarea cu astfel de distrugatori de visuri.
Omenirea a progresat intodeauna prin oameni care au crezut in visurile lor.Si datorita unor oameni ca ei , azi ma pot folosi de toate lucrurile din jurul meu:de la furculita, scaun,bec,internet si pana la aerul respirat.

Tu cel fel de om esti?
Ai avut vreodata vreun vis al tau?Ai vrut sa faci tu ceva ?
Sau esti genul de om care stie sa demoleze, sa distruga visuri?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari