25 iun. 2008

Examenul de (i)maturitate

A inceput Bacul si sunt sute de absolventi de liceu , care , asa cum am fost si eu acum acum 4 ani,incep sa se simta insfarsit usurati dupa presiunea si stresul pus pe umerii lor de profi si de parinti.Asta, dupa ce se vor simti frustrati de nelipsitele nemultumiri in ceea ce priveste nota, stresati ca in ultima zi nu pot sa invete cap-coada materia , sau surprinsi de vre-un subiect prea usor pentru nivelul lor.
Bacul reprezinta pentru unii un Bau Bau. Unul atat de mare , incat, unii cauta tot felul de metode sa treaca cu bine. Este cazul unui turdean, de care am citit in ziar(copilul chiar e de dat la ziar!) . Eroul nostru a fost prins incercand sa copieze la proba orala la limba romana (cred). Si a fost eliminat din examen.

Mesajul meu pentru tine, cel eliminat:Sincer, te compatinemsc. Stii de ce?

1.Pentru ca te-ai gandit sa copiezi la proba orala,la romana!Daaahhh! Era vorba de un text la prima vedere si toata ideea era sa arati ca esti in stare sa pricepi ce scrie in textul respectiv. NU aveai ce sa copiezi!
2.Pentru ca te-au prins.Nu ai stiut cum sa copiezi, defapt... ce sanse erau sa nu fi prins copiind la proba orala?!
3.Pentru ca, asa cum ai spus si tu, nu ai putut gasi informatiile necesare, deci nu ti-a folosit la nimic. Daca vrei sa intelegi de ce, mai citeste odata primul punct.
4.Pentru ca te-au dat afara din examen. Profii sunt si ei oameni, daca aveai tupeu si un anumit tip de inteligenta, puteai sa salvezi momentul si sa scapi mai usor.

Si totusi, te admir pentru o chestie:ai recunoscut intentia de a copia.
Nu iti face griji, se da bac si la anu si pana atunci ai timp sa te maturizezi. Bafta!

Sursa:

1 comentarii:

Anonim spunea...

sa copiezi la limba si literatura romana!!!!sa copiezi la oral!!!...da-o-ncolo de treaba ...

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari