15 iun. 2008

Lecţie de la o cireaşǎ

Dintre zecile de cireşe înşfǎcate fǎrǎ milǎ din bol, mi-a ieşit în evidenţǎ una singurǎ.Şi asta pentru cǎ aceastǎ cireaşǎ îndrǎznea sa fie... diferitǎ.Avea o formǎ altfel decât oircare alta şi am inceput sǎ o analizez. Işi purta formele ei diferite cu o demnitate de admirat.Nu-i era ruşine sa fie diferita.Nu se considera inferioarǎ, ci doar specialǎ. Sunt sigur ca atunci cand statea în bol alǎturi de celalte cireşe,toate se uitau lung la ea si chicoteau.Poate una, mai tupeistǎ a îndraznit sa îi si spuna cǎ e deformata. Dar cireaşa mea era mǎndra de felul in care a fost creeatǎ de aceeaşi mânǎ ce le-a creat şi pe celalalte.
Daca era un trandafir, ar fi avut spinii mai frumosi decât floarea din vârf.
Dacǎ ea ar fi fost cântǎreaţǎ, sunt sigur ca ar fi fost Paula Seling, care a” îndrǎznit” sa cânte cu un manelist. Dacǎ ar fi fost politician,ar fi fost Traian Bǎsescu şi ar fi purtat un fes şi cizeme in picioare. Dacǎ era un tânǎr dintr-un oarecare grup, sigur nu ar fi facut glume proaste doar ca sa iasǎ in evidenţǎ şi nici nu s-ar fi prefǎcut prieten cu toţi dacǎ nu ar fi simţit asta.Dacǎ era un evanghelist, ar fi fǎcut evanghelizare pe stadion si ar fi invitat trupa Decean.Dacǎ purta blugi, sigur nu erau toţi tǎiaţi, cum sunt la jumatate din populaţie. Dacǎ era un copil, nu era Emo, cum sunt majoritatea „neînţeleşilor”.
Aceastǎ cireaşǎ avea forme diferite şi a atras toatǎ admitaţia mea pentru cǎ era mǎndrǎ de ea, şi nu incerca sǎ schimbe nimic.
Si totusi....
Asa diferita cum era, era o cireaşǎ.Pe care , cu toata amiraţia, dupǎ ce i-am fǎcut o şedinţǎ foto, ca unei vedete ce merita sǎ fie, tot am mâncat-o.
Şi ştiţi ceva? Aşa „deformatǎ „ cum era, avea un gust foarte bun. Nu avea nici urmǎ de vierme.Işi fǎcea exact cum trebuia datoria ei de cireaşǎ creatǎ sǎ sature pofta de fructe la început de varǎ. Au fost ,în schimb alte cireşe ce arǎtau perfect,dupǎ „calapod” pe dinafarǎ, iar înauntru erau mǎncate de viermi. Oare câţi viermi de invidie, urǎ,neputinţǎ,nepǎsare nu îi mǎnâncǎ pe multi din oamenii ce se incadreaza perfect in normele exterioare?Pe cei populari,pe cei acceptati...?

Dacǎ ai fost vreodatǎ dat la o parte , jignit,ironizat pentru pentru cǎ ai fost altfel decât prevedea şablonul, gândeşte-te dacǎ, fiind altfel ti-ai pierdut sau nu menirea pentru care ai fost creeat. Dacǎ esenţa corespunde cu ceea ce trebuie sǎ fii, stai liniştit şi lasǎ-i pe ei sa fie la fel. Celelalte zeci de cireşe „perfecte” nu au avut parte de o şedinţǎ foto:)

Eu am învǎţat de la o cireaşǎ ca „diferit” nu înseamna inferior , ci poate fi carapcea unor mari valori.

Dacǎ ţi se pare prea mult sǎ iei o lecţie de la o cireaşa ... citeşte Proverbe 6:6, care te trimite sǎ înveţi de la ... furnicǎ.

Sedinta foto:




1 comentarii:

Anonim spunea...

scoate cireasa in ploaia de acum...so spele Domnul cu ale Sale lacrimi curate

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari