21 iun. 2008

O viaţǎ light

Coca Cola Light ,Coca Cola Zero, Pepsi light,Cappy light, Giusto light...toate sucurile au câte o variantǎ light. Iaurt uşurel, cu 0,(0)1% grǎsime,lǎptic light,brânzicǎ light. Şi bineînteles:tigǎrile light, indiferent de marca.
Cu alte cuvinte,orice lucru pe lumea asta, are o variantǎ light. Şi sunt oameni care sunt dispuşi sǎ plǎteascǎ mai mult pe un lucru pe care scrie light, pentru cǎ, cicǎ ţin la siluetǎ. Daţi-mi voie sǎ îi dezamǎgesc cu douǎ argumente: in primul rând , de cele mai multe ori, „light” înseamna varianta normalǎ, prelungitǎ cu apǎ, deci îţi iei ţeapǎ la preţ şi în al doilea rând, dacǎ bei Coca Cola si/sau fumezi,crede-mǎ, nu ţi nici la siluetǎ nici la sǎnǎtate , indiferent e vorba de light sau nu. Deci eşti si cu banii daţi şi fǎrǎ gust!

Dar nu vroiam sǎ vorbesc în acest articol nici despre strategiile de marketing a producǎtorilor de Light-uri şi nici sǎ dau sfaturi nutriţionale. Pentru mine, imaginea celor disperaţi dupǎ inscripţia asta,mǎ duce cu gândul la un alt tip de oameni ce coabiteazǎ cu noi: Oamnenii care îşi trǎiesc viaţa proprie fǎrǎ nici un fel de gust,fǎra nici un risc şi fǎrǎ un scop anume . Adicǎ light lifestile . Şi ce poate sǎ însemne asta?

Visuri de perspectivǎ light, cǎ doar îţi stǎ mai bine sǎ fii modest decât sa visezi la lucruri mari;
Un job cu light provocǎri şi light bǎtǎi de cap:opt ore pe zi, program de rutinǎ,nici un stres;
Light relaţii interpersonale:prietenii light, cǎ doar nu ai nevoie de prieteni decât sǎ stai cu ei la o cafea,de ce sǎ te mai implici in relaţii profunde?
Întalniri cu light romantism, cǎ doar nu mai e la modǎ sǎ duci flori şi o declaraţie o poţi copia de pe net şi sǎ o trimiţi pe messenger;
O familie cu light numǎr de copii, cǎ doar nu poţi sǎ ai grijǎ cu adevǎrat de mai mult de unu şi pânǎ la urmǎ şi un cǎţel te iubeşte şi e fidel,deci poţi sǎ renunţi la copii;
Eucaţie light- acum e suficient sǎ ştii sǎ copiezi nişte referate ca sa iei nişte note, iar pentru unii mai temerari, o diplomǎ se mai poate şi cumpǎra la anumite facultǎţi;
Culturǎ light,cǎ doar dacǎ nu citesc o carte, peste câţiva ani iese filmul sau în cel mai rǎu caz, citesc un rezumat;
Credinţǎ light cât sǎ mǎ ţinǎ in postul Paştelor şi de la Ignat pânǎ de Sfântul Ion.

... şi uite aşa te poţi trezi cǎ ai trǎit o viaţǎ cu Light(sau Zero)...Satisfactie! Zero Satisfacţie profesionalǎ,zero satisfacţie în familie, zero satisfacţii spirituale.
Şi in loc sa fi fost ca şi eroul Zorro, vei fi încǎ un Zero de dupǎ virgulǎ în matematica vieţii.Trist,nu? Daca nu vrei asta,începe sǎ dai gust vieţii tale.Gǎseşte calea ta şi stai în primul rând.

P.S.Nu înţeleg de ce doamnele care pun în coşul de cumpǎrǎturi doar produse din cele enumerate la începtut, s-ar supǎra dacǎ cineva le-ar spune cǎ sunt femei uşoare (trad- light)

1 comentarii:

Anonim spunea...

imi place cum ai punctat aceste lucruri!!!ce baiat destept are mama...

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari