5 iun. 2008

Opel fericit vs A6 obosit de viata

Au pus semafor langa Sigma Center, la intersectia cu Republicii. Prind rosu.Opresc. In stanga mea...Audi A6 .

Masina visurilor mele( defapt a noastre, stie ea despre cine e vorba:P) Pare nou,e alb,e elegant,cu piele in interior si impune respect.Nu e nici un R8 sau Ferarri,dar e exact masina ce se potriveste cu "sinele meu ideal". Masina de care i-am promis ei ca o sa o avem candva.

Dedata imi fuge privirea la sofer: un domn cam la patruzeci de ani, carunt tot, obosit rau. Stresat:lovea cu telefonul in volan cu o cadenta de 50 de lovituri/minut, asteptand sa se faca verde. Era transpirat tot , si rosu.(desi avea clima) La un moment dat, scoate din bord o cutie,o desface si inghite ceva pastile. Moment in care se uita stanjenit in jur si imi vede ochelarii de soare indreptati inspre el (caci ochii nu putea sa mi-i vada). In urmatoarea secunda,intre mine si el se ridica automat un geam fumuriu...
Din orgoliu, poate, dau si eu de manivela si imi inchid geamul. Stau apoi si ma gandesc,caci semaforul cu pricina nu avea de gand sa se faca verde..."NU IL INVIDIEZ DELOC!"
Asta e masina pe care visez eu sa o am . Dar daca atunci cand o voi avea , voi arata ca si omul asta,mai bine ma lipsesc. Cat si in ce fel o fi muncind omul asta sa castige o astfel de masina, de si-a distrus nervii si sanatatea?Cat de stresat poate fi un astfel de om... Eu de obicei , la semafoare, ascult muzica si cant si ma fatzai la volan... Nu de putine ori ma trezeam ca oamenii din jurul meu zambeau si se uitau cu coada ochiului la mine. Si nu imi pasa ... dimpotriva, stiam ca si ei ar vrea sa poata face la fel. Dar statutul lor social,masina de fite ... nu le permiteau.Eu, in schimb, imi permit sa fiu fericit!

Insfarsit se face verde.Eu,mai tanar si pe faza, o iau cu doi metrii in fata lui. Suficient incat,prin geamurile lui fumurii sa vada fumul de la esapamentul masinutei mele... zambind :)

4 comentarii:

emanuella spunea...

hmmm....ma gandesc ca ar trebui sa-mi redirectionez visul spre un opel poate...cu...2 usi!!dar macar acolo stiu ca as intalni sanatate si bucurie;-))

Anonim spunea...

fain ma fain si un lucru la care tre sa ma gandesc si daca ma gandesc mult cred ca imi iau o turma de oi in loc de masina si is mai fericit si nici nu particip la degradarea mediului numa la afanarea solului

Adriano22 spunea...

Mare dreptate ai !!!!!! Mai bine un opel decat un A6 si multe ganduri !!!!!!!!! Oricum opelu merge si 180 asa ca nu e mare diferenta :)))...

aLiN spunea...

sa sti ca ai dreptate ... uneori dorim bagatii multe pe acest pamant insa nu ne gandim si la consecinte... Pentru a obtine ceva pretios, valori vorbind, este novoie de sacrificii si munca enorma si trebuie sa te gandesti daca are rost toata osteneala . Cred ca de aceea lumea de astazi nu mai tine cont de mijloace folosite in atingerea scopului .Nu mai conteaza daca ceea ce faci pentru a obtine ceva iti daunaeaza tie sau celor aflati langa tine . In fapt la ce o sa iti foloseasca toate cele cstigate fie chiar si prin munca cinstita daca muncesti o viata intreaga .

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari