21 mai 2009

Dincolo de competente, atitudinea!

Exista candidati a caror CV-uri arata fabulos si pe care ii inviti la interviu cu prioritate si iti pui mari sperante ca vor fi potriviti cu postul si organizatia pentru care recrutezi: au studiile, au experientele relevante, indeplinesc o buna parte din cerinte...

La unii din acesti candidati de multe ori ramai cel mai dezamagit si simti ca ai pierdut timp pretios.
Problema multora din cei cu experiente multinationale si care au avut o promovare, doua in cariera lor este... atitudinea! Multi cred ca li se cuvine aproape totul, ca pot trece peste proceduri si etape de selectie, ca li se pun intrebari in plus, ca trebuie sa astepte prea mult. Ca nu le-ai oferit apa sau cafeaua cea mai buna, sau ca nu li se respecta timpul. Asta chiar daca ei au aplicat voluntar la un post si se presupune ca e interesul lor sa colaboreze pentru a obtine postul.

Am ajuns la concluzia ca genul acesta de candidati pur si simplu "nu incap" oriunde. Si daca nu incap in prea multe organizatii, prevad ca ascensiunea carierei lor va inceta la un moment dat, mai ales in conditiile economiei actuale.
Este pacat sa vezi cum competentele acumulate, cred eu, cu truda in timpul studiilor si a muncii de pana atunci sunt anulate de o atitudine necorespunzatoare si in loc sa aiba sanse mai mari, vor incepe sa primeasca refuzuri...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari