21 mai 2009

Leadership biblic

Am gasit un articol foarte interesant, intr-un aprozar, numit "Managemnt de succes" in care autorul da cateva lectii de leadership, nu din carti consactate in domeniu, ci tocmai cu citate din Biblie.
Stiam deja ca Biblia este cel mai bun Cod al Bunelor Maniere. Dar nu m-am gandit ca Biblia ne poate da invataturi inclusiv in cariera si in aspecte profesionale.

Va redau un scurt fragment din articol, in care vorbeste despre preocuparile unui lider eficient, in varianta biblica.

"Dă posibilitatea angajaţilor să-şi urmeze „vocaţia”.
Părinţii ar trebui să-şi înveţe copiii standardele morale şi să le împărtăşească valorile spirituale; angajatorii trebuie să înveţe angajaţii comportamentul etic şi profesional corect. Pe lângă acestea, mai este nevoie ca ei să discerne ce li se potriveşte cel mai bine la nivel individual şi cum poate fiecare să experimenteze bucuria de a ajunge la potenţialul lui deplin, dat de Dumnezeu. “Învaţă pe copil (sau angajat) calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6).

Împlinirea nevoilor angajaţilor tăi ar trebui să fie o prioritate.
Presiunea urgenţelor (tirania urgentului) nu trebuie să te distragă de la împlinirea nevoilor importante ale celor care contribuie atât de mult la îndeplinirea misiunii organizaţiei tale. “Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poţi s-o faci. Nu zice aproapelui tău: ’Du-te şi vino iarăşi; îţi voi da mâine!’ când ai de unde să-i dai” (Proverbe 3:27-28).

Liderii lasă o moştenire, prin pregătirea altor lideri.
Preţuind valoarea angajaţilor, identificându-le punctele tari aşa încât ei să-şi poată maximiza valoarea faţă de organizaţie şi pregătindu-i să-şi asume roluri de conducere, facem o investiţie preţioasă în viitorul companiei. “Omul de bine lasă moştenitori pe copiii copiilor săi, dar bogăţiile păcătosului sunt păstrate pentru cel neprihănit...” (Proverbe 13:22)."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari