30 iun. 2009

Monumentul interzis (I)

Jurnalistul Zamfir Pop a scris un articol foarte interesant despre istoria bisericii reformate-calvine din centrul Campiei Turzii.

Faptul ca am aflat atat de multe despre acest momument istoric al orasului, m-a facut si mai curios si mi-a amintit de o intamplare cand mi-a fost pur si simplu interzis sa vizitez acest monument.

Asa ca am pornit impreuna cu Zamfir intr-o incercare de a reda acest monument istoric orasului si turistilor care ar putea fi curiosi despre singurul obiectiv turistic din centrul Campiei Turzii.

Primul pas: sa aratam cat de "accesibil" este monumentul istoric. Veti putea vedea mai departe ce am aflat: nu program de vizitare, nu un numar de contact, nu informatii pentru turisti.

Mai departe urmeaza sa sesizam autoritatile locale, cele religioase si reprezentantii Ministerului Culturii, institutie de la care biserica respectiva ia bani, fiind inscrisa in patrimoniul cultural.

Scopul acestei "campanii" este de a-i convinge pe reprezentantii bisericii calvine sa aiba un program de vizitare al acestui monument si sa ofere informatii turistilor.



P.S. fara nici o legatura: imi sta bine in verde?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Eşti în ton cu natura!
Sper să reuşim în demersul nostru de "descoperire" pentru public, pentru turişti, a acestui monument.

Anonim spunea...

daca nu ai batut evlavios la poarta nu ti s-a deschis..(misterioase sunt caile Domnului)

Rares Morar spunea...

Este foarte bine venit demersul tau si o sa ma alatur si eu.

As vrea sa vin cu o propunere...daca se poate... :) .Am putea face un mic traseu turistic cu locurile care se pot vizita la noi in oras pe care sa-l inaintam autoritatilor.

Cred ca 90% din populatia orasului habar nu are ca numele Campia Turzii este de fapt un nume istoric si reprezinta locul unde a fost ucis Mihai Viteazu`. Autoritatile noastre ar trebui sa exploateze la maxim acest lucru in scop turistic.

Conacul Paget, Conacul Szentkereszty-Bethlen, Conacul din str. Teilor, Prima Scoala Romaneasca, Casa de Cultura, Bisericile,..sau chiar Baza Aeriana :) ...toate pot fi folosite in scop turistic...:)

Revin... spunea...

@Rares:
Sunt foarte de acord cu tine, putem sa adunam toate aceste informatii la un loc si sa demaram o campanie de informare pe blogurile noastre si a celor care vor sa se alature.Poate reusim sa atragem atentia Primariei si a Casei de Cultura. De altfel eu am mai avut o tentativa de a promova intr-un fel Orasul. http://gandescptmine.blogspot.com/2008/07/campanie-de-imagine-campia-turzii-start.html

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari