16 iun. 2009

Un tanar serios

Pe cine mai auzi in ziua de azi sa zica " sunt un tanar serios"? Sau macar indemnul acesta, de a fi un tanar serios? Eu am auzit niste batrani vorbind de un prieten de-al meu si il descriau asa: "e un tanar serios." Atunci m-am gandit. Cat de demodat este sa fii serios?! Uitati-va pe hi5, pe facebook, bloguri sau ce site-uri mai vizitati. Cati isi pun la profile acest tag: "Serios". Nu, acum gasesti " sexy, funny, cool, super-tare, de treaba" si altele de genul.

Sau uitati-va la reclame: Toate vin cu sloganuri de genul "fii cool, fi tu insuti, esti la moda daca, just do it" etc. Probabil ca tinerii seriosi, nu doar ca nu sunt la moda dar nici nu cumpara haine la suprapret pentru ca sunt de firma, nu dau bani prea multi pe gadgeturi si nici nu cheltuie in cluburi. Ai zice ca nimeni nu are nevoie de tineri seriosi!

Si totusi:
Te duci la medic. Iti lasi poate viata pe seama lui intr-o operatie. Oare vei vrea sa fie un medic funny? Nu ar trebui sa fie un medic serios?
Sau poate ai nevoie de un om care sa iti zideasca casa. Trebuie sa fie cool omul, nu? Asa te asiguri ca nu va cadea casa pe tine? Nu, vei vrea un zidar serios!
Sau poate ai o fata care a luat-o pe cai gresite si a fugit de acasa. Te duci la un politist sexi sa o caute? Sau vei avea nevoie de un om devotat, serios?
Poate vei citi un ziar pentru ca vrei sa aflii o informatie concreta de care depinde cariera ta. Vei citi un jurnalist care "se descurca" sau vei aprecia un gazetar serios?

Peste ani, poate vei avea nevoie de un consilier, un profesor, un partener in afacere, un instalator, sau cine stie ce alt gen de profesionist. Mare grija! Construim generatie "cool" sau "sexy". De unde pretentie sa gasesti oameni seriosi?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si totusi exista si oameni cool, serosi si sexy, iti spun asta pentru ca am cunoscut si stiu exact ce este. Ai mare dreptate prin ceea ce scrii, dar nu cred ca are importanta sa fii cool, funny, sau nu stiu cum, sexy de exemplu. Mai bine sa fii tu insuti, omul care esti de fapt...Nu? Poti sa fii si funny, si sexy si cum vrei dar toate cu o limita. Viata merita traita, si avand putine din toate o faci mai palpitanta...dar cu o oarecare preponderenta...

Revin... spunea...

Ai si tu dreptate in ceea ce spui (cata pace in lume:P). Dar cat de mult de gandim, ne straduim sa fim cool/sexi/funny, etc si cat ne gandim sa lasam un nume bun? Asta era "durerea" mea: ma intereseaza mai putin exact ce e mai important.

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari