1 sept. 2009

Marci romanesti cunoscute in afara tarii

Romania este o tara de consum. Consumam de toate, avem mall-uri si retele de supermarketuri si e foarte la moda sa folosim toate brandurile de afara. Putine sunt insa marcile romanesti care se bucura de aceeasi popularitate in afara tarii. Unele dintre ele sunt foarte cunoscute, altele apreciate de un public restrans.Toate merita, insa mentionate in acest articol.


Cu siguranta Dacia este cel mai cunoscut brand romanesc in afara tarii. Cea mai bine vanduta masina pe timp de criza in Europa."Fiind asemanat cu un cameleon, brandul Dacia a reusit sa se adapteze atit perioadelor din economia romaneasca, cit si cerintelor pietei" Aneta Bogdan, Managing Partner la Brandient

Un brand puternic in industria software, Bit Defender este unul dintre cele mai bine vandute produse romanesti, chiar daca nu este asociat cu tara noastra in mintea utilizatorului.

Prima marca romaneasca contrafacuta in afara tarii este Jolidon. Producatorul clujean de lenjerie nu o ia ca pe un compliment, acest efect al notorietatii aducandu-i prejudicii de zeci de milioane de euro.
Un alt brand romanesc puternic este Arctic (produsele se vand in relele de magazine in Turcia dar si in Europa de Vest).





Urmatoarele branduri romanesti le-am remarcat singur, calatorind prin Bulgaria, respectiv facand cumparaturi in supermarketurile din Grecia.





Voi mai stiti si alte marci romaesti prezente in afara tarii?
Ce marci romanesti credeti ca ar merita sa fie exportate? Care credeti ca ar avea succes in lume?

1 comentarii:

Rares Morar spunea...

In Bosnia, Dacia avea reprezentanta in fiecare oras cu peste 50.000 de locuitori :)

O alta marca extrem de cunoscuta peste meleaguri este apa Borsec...care e de altfel castigatoare zeci de premii internationale

Cand am fost in Germania anii trecuti...la loc de cinste erau expuse vinurile Murfatlar si Cotnari intr-un magazin de specialitate

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari