10 sept. 2009

Petitie online: "Nu aruncati la gunoi proiectul Eco Campia Turzii"


Semneaza si tu!
Click pentru a semna petitia!
Ia atitudine!




Catre Primaria si Consiliul Local al Municipiului Campia Turzii


Aceasta petitie face referire la proiectul "ECO Câmpia Turzii" care a fost finanţat prin Programul Phare 2004 Coeziune economică şi socială "Schema de investiţii pentru proiecte mici de gestionare a Deşeurilor"

Ca urmare a problemelor sesizate in presa, pe site-urile locale dar si de catre cetatenii municpiului, va aducem la cunostinta pe aceasta cale ca se observa grave deficiente in implementarea pe teren a proiectului, deficiente care fac, practic inutila investitia care a fost facuta. Mai precis:

1) deseurile nu se colecteaza selectiv in gospodarii, iar cetatenii municipiului nu respecta indicatiile privind sortimentul de deseu pe care trebuie sa il arunce in fiecare container.
2) la punctele de colectare a gunoiului, acesta se ridica NESELECTIV, toate deseurile amestecandu-se intr-o singura autoutilitara;
3) nu se cunoaste modul in care deseurile sunt gestionate dupa colectare, respectiv daca si cum se face reciclarea;

Avand in vedere cele enumerate mai sus, solicitam urmatoarele actiuni, ca posibile solutii:

1) realizarea unei campanii de SENSIBILIZARE a populatiei cu privire la importanta punerii corecte in practica a proiectului;
2) CONTROL la punctele de colectare pentru a se verifica modul in care sunt folosite containerele;
3) stabililrea unor AMENZI contraventionale pentru cei care, in mod repetat nu respecta regulile de depozitare a deseurilor;

Fiind incredintati de buna-credinta a Institutiei cu privire la bunul mers al orasului si la o buna colaborare intre autoritatile locale si cetateni, va multumim!

Esti de acord? Semneaza!

UPDATE: 11.09.2009, ora 17.00
Acest demers este sustinut, pana in acest moment, (in ordine cronologica)de catre:

Blogul Zamfir Turdeanu
Blogul Rares Morar
Site-ul TurdaNews
Portalul Campia Online
Blogul All Lucian

Multumesc tuturor pentru sprijin.
Fiecare puteti contribui cu o semnatura. (nu uitati sa intrati si in casuta voastra de e-mail sa confirmati semnatura, altfel nu va fi luata in considerare).
Daca ai un blog sau un site si vrei sa sprijini initiva, pune acolo link-ul acesta (http://www.petitieonline.ro/petitie-p25834051.html) si fotografia de la titlul acestui articol.
39 semnaturi confirmate pana in acest moment.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari