12 sept. 2009

Programele de mediu ale Primariei Campia Turzii suna foarte bine pe hartie


Asa cum programul Eco Campia Turzii promitea foarte multe pentru ecologizarea si curatenia in oras, si "Saptamana Mobilitatii Europene", actiune la care municipiul nostru a aderat deja de cativa ani... suna foarte bine pentru ecologia urbana.

Aici se poate vedea programul unei saptamani care se vrea Eco.

Sunt foarte curios, insa cum va fi pus in practica acest program.

Un lucru ce mi-a placut si l-am gasit pe site-ul Primariei: Cateva sfaturi pentru un comportament civilizat si ecologic.

Spuneţi DA curăţeniei,
spuneţi DA unui oraş civilizat, european!

1 - Ajutaţi-vă singuri !
Păstraţi curăţenia. Puneţi gunoiul la coş, nu pe jos.
- Fiţi conştienţi de consecinţele actelor voastre.
2 - Oamenii cauzează poluarea, tot oamenii sunt cei care o pot stopa!
Când vedeţi gunoi pe jos, ridicaţi-l.
3 - Atitudinea omului faţă de mediul în care trăieşte trebuie să fie similară cu grija gospodarului faţă de bunul său.
4 - Spaţiul verde nu este un moft, ci o necesitate esenţială în orice oraş modern, nu doar din motive estetice, urbanistice, peisagistice.
5 - Este necesară puţină bună voinţă ca cetăţeanul, prin gesturi simple, să contribuie la îmbunătăţirea imaginii oraşului în care locuieşte.
6 - Pentru a avea un oraş curat este necesar ca fiecare cetăţean să se comporte cu responsabilitate. În acest sens trebuie respectată curăţenia în jurul locului de desfăşurare a activităţii.
7 - Când mergeţi în natură schimbaţi-vă obiceiul de a rupe florile, admiraţi-le aşezate în mediul natural fără să le rupeţi.
8 – Când ieşim în natură ar trebui să aducem gunoiul generat de noi într-o pungă acasă sau să îl depozităm în containere destinate acestui scop. Nimeni nu doreşte să viziteze locuri naturale pline de reziduuri.
9 – Nu distrugeţi şi nu degradaţi coşurile pentru hârtie, pubele, băncile, gardurile împrejmuitoare de la platformele de gunoi şi alt mobilier urban, sau orice bunuri aparţinând autorităţii publice locale.
10 – Nu opriţi, staţionaţi sau parcaţi autovehiculele pe trotuare, pietonale, spaii verzi, parcuri şi în locurile de parcare din faţa instituţiilor publice, unde este interzisă, prin semne de circulaţie. Nu abandonaţi pe domeniul public maşini, caroserii sau părţi de autovehicule, precum şi materiale de construcţii.
11 - Nu aruncaţi resturile de ambalaje pe jos,
Străzile şi spaţiile verzi NU sunt gropile de gunoi ale dumneavoastră.
12- Nu distrugeţi locurile de joacă. Daţi posibilitatea copiilor să se joace într-un ambient plăcut şi un mediu curat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari