28 mar. 2010

Vizita la Schönbrunn, Viena

Duminica fiind, desi incepea sa picure amentinator, am luat o camera foto cu mine, o harta a metroului vienez si m-am pus pe vizitat si fotografiat. Am ajuns la castelul Schönbrunnm, mandria capitalei austriece.

La intrare, in curtea palatului, am dat peste un targ de produse traditionale de Paste. Surpriza a fost sa gasesc si un stand cu oua incondeiate in Romania de o familie din Suceava. La 13 euro bucata, ouale traditionale romanesti aveau mare trecere printre austrieci si printre turistii de aiurea.


















Dar, ce este Schönbrunn?

Palatul Schönbrunn (română: Fântâna frumoasă) se află la vest de centrul oraşului Viena, în cartierul Hietzing. Până în 1642 se numea "Katterburg".

În 1559 împăratul Maximilian al II-lea a cumpărat un mic palat, care a ars între timp de mai multe ori şi a fost distrus în 1683 de către turci. Împăratul Leopold I i-a cerut arhitectului Johann Bernhard Fischer von Erlach să îl ridice din nou (începe în 1692, termină în 1713). Împăratul, a cărui autoritate era în continuă creştere, se considera egalul Regelui Soare şi îşi dorea o reşedinţă care să rivalizeze Versailles-ul francezilor.

În ziua de astăzi, palatul are 1442 de camere de diferite mărimi.

În 1805 şi 1809 Napoleon a stat în trecerea sa în refugiile îndepărtate ale castelului.

Pe scena faimosului teatru al palatului, apar Haydn şi Mozart.

În 1752 împăratul Francisc I Ştefan, soţul Mariei Tereza a dat ordin ca lângă palat să fie construită Grădina Zoologică Schönbrunn.

În 1996 Palatul Schönbrunn şi Grădinile sale au fost declarate ca şi locuri din patrimoniul mondial UNESCO.

* În anul 2006, au fost vândute 2,5 milioane de bilete de intrare celor care doreau să viziteze apartamentele Palatului (+9%, în raport cu anul 2005).
* 29,4 milioane de euro a fost cifra de afaceri, în anul 2006, dintre care 6,4 milioane de euro, la nivelul buticurilor.

Sursa: Wikipedia.

Pentru informatii si mai de incredere, direct de la sursa, va recomand site-ul oficial al castelului care ofera informatii detaliate despre fiecare incapere ce poate fi vizitata si despre preturile biletelor. Informatiile sunt disponibile si in limba romana.
Aici sau aici puteti face un tur virtual al interiorului palatului.

Iata cateva poze facute de mine, in exteriorul castelului.


















2 comentarii:

robert spunea...

Frumoase pozele.
Nu am fost niciodata in Austria, dar se vede ca sunt un popor deosebit. Eleganta si stil imbinate perfect.

Revin... spunea...

@Robert: Iti recomand Austria si Viena in special, pentru un city weekend brake!

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari