3 dec. 2008

In sistemul asta , votati-va voi!

Cu totii ne asteptam ca noul sistem electroral, cel uninominal sa faca curatenie in clasa politica si o selectie mai clara a "valorosilor" ce sa intre in Parlamentul Romaniei.
Insa sistemul uninominal adoptat la noi, dupa care tocmai am votat, a adus surpize pe care putini dintre noi le inteleg. Redistribuirile mandatelor seamana cu o ruleta, joc cu zaruri in care "popa-prostul" suntem noi, alegatorii.

Cea mai penibila situatie, s-a inregistrat la Turda, oras care va fi reprezentat in Camera Deputatilor ... de dupa gratii! Desi a obtinut doar 1200 de voturi si nu s-a clasat pe primul loc, in urma redistribuirilor, Virgil Pop, arestat pentru trafic de influenta, a iesit deputat! Dupa parerea mea, Turda a picat primul examen al uninominalelor si imi permit sa parafrazez intrebarea lui Baesecu:"1200 de turdeni inconstienti, de ce votati oameni despre care stiti (sigur) lucruri penale?" E rusinos, scandalos, dar poate turdenii isi merita soarta...

La Campia Turzii, tot ruleta redistribuirilor a facut ca mandatul de deputat sa nu fie atribuit lui Cristain Haiduc, cel care s-a clasat primul, ci lui Vasile Soporan, care a obtinut mai putine voturi.

Astfel de situatii s-au intalnit in mai multe randuri in tara. Alegatorii de rand nu inteleg mare lucru din aceste redistribuiri. Prezenta a fost oricum scazuta la vot, iar in conditiile in care stii ca ai votat pe cineva, rezultatul e diferit de ce ai votat, si nici nu iti este explicat, concluzia multora va fi umratoarea:
"In sistemul asta, votati-va singuri, eu nu mai votez!"

1 comentarii:

Anonim spunea...

Am preluat acest comentariu pe TurdaNews.net.

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari