31 iul. 2009

In autobuz pe canicula

Cei care circula cu autobuzul cred ca urasc cel mai tare canicula. Asta pentru ca temperatura din autobuze este deobicei mai mare decat cea de afara, iar faptul ca este vrba de transport "in comun" complica si mai tare situatia, disconfortul calatoriei fiind peste limita suportabila a celor sensibili. Zilele acestea am cirulat cu autobuzul si am avut ocazia sa ma gandesc la cateva sfaturi la care m-am gandit pentru a face calatoria ta si a celor din jur mai putin neplacuta atunci cand circuli cu mijloacele de transport in comun:

In primul rand, evita sa calatoresti cand e foarte cald. Daca poti, programeaza-ti iesirile seara cand se lasa racoarea sau dimineata devreme. Ia in calcul si ideea mersului pe jos, mai ales daca drumul tau trece printr-un parc sau pe langa o apa.

Daca, totusi esti nevoit sa circuli cu autobuzul pe canicula, ai mare grija la igiena personala. Fi sigur ca ai timp sa faci dus si ca folosesti un deodorant suficient de puternic incat sa nu te lase sa transpiri, dar suficient de "soft" incat sa nu miroase prea tare. Cand e cald orice miros ne deranjeaza. E adevarat, cel de transpiratie, e cel mai neplacut. Daca stii ca ai de facut mai multe drumuri si de obieci ai probleme cu transpiratia, poti sa iti iei cu tine un deodorant si un tricou de schimb. Acum e usor sa gasesti o toaleta unde sa te schimbi. Iti vei multumi pentru ca ai avu aceasta inspiratie!

Daca este aglomerat: Cand te stii transpirat, evita sa ridici mana ca sa te tii de bara: nimic nu e mai neplacut decat sa fi "expus direct" la ... secretiile vecinului de "bara"! O posibila sursa de miros neplacut poate fi si respiratia de foarte aproape a celui din fata ta, asa ca, pe langa spalatul normal al dintilor, mai ales daca fumezi, ia cu tine si o guma de mestecat.

Chiar daca e aglomerat, evita sa invadezi spatiul "intim" al celor de langa tine. Cum poti sa faci asta? Din privire: nu este necesar sa iti tintesti privirea direct pe cel din fata ta: acesta se va simti inconfortabil si efectul psihologic resimtit va fi ca aglomeratia i se va parea si mai mare. Chiar daca iti place acea persoana, crede-ma! Flirtul in conditii de aglomeratie, caldura si miros urat... are slabe sanse sa inregistreze succes!

Daca sunt persoane in varsta langa tine, ceda-le locul de pe scaun. Nu e doar o elementara regula de bun simt, dar persoanele in varsta pot suferi grav in astfel de conditii. S-ar putea sa te trezesti ca lesina langa tine!

Cu siguranta cu totii stiti aceste lucruri, insa uneori e bine ca ele sa fie amintite si repectate, pe principiul "ce tie nu iti place, altuia nu face". Respectandu-ne pe noi si pe cei din jur, ne putem face canicula mai usoara.

1 comentarii:

Tivadar Emanuel spunea...

Cu siguranta cu totii stim lucrurile postate de tine, insa nu toti le si respecta - drept dovada e acest articol.

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari