14 iul. 2009

Plata online a impozitelor si amenzilor


Pe site-ul Primariei Campia Turzii este insfasit functinal linkul catre sectiunea plata electronica a taxelor si impozitelor locale.
Ceea ce inseamna ca serviciul este functional, desi nu am auzit sa se faca in vreun fel reclama acestui serviciu, foarte solicitat, mai ales de catre cetatenii orasului cu domiciuliul in strainatate.





Ce poti face cu acest serviciu?
Poti sa aflii care sunt datoriile pe care le ai fata de Administratia locala: impozite si taxe, amenzi de circulatie sau amenzi contraventionale de alt fel.
Poti sa platesti aceste datorii prin daca detii un card VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, emis de orice banca.

Avantajele unui astfel de serviciu sunt multiple: in primul rand nu e nevoie sa te deplasezi pana la sediul serviciului de taxe si impozite pentru a afla sau plati sumele datorate ( foarte important pentru cei plecati din tara care trebuie sa isi plateasca impozitele pe locuintele ramase goale aici). In al doilea rand, poti sa platesti in orice zi, la orice ora. (foarte important cand ai primit o amenda care se dubleaza daca nu o platesti in 48 de ore). In al treilea rand, acest sistem ar trebui sa reduca volumul de munca la casieria institutiei si sa elimine cozile care se formeaza frecvent.

Cum se procedeaza?

In primul rand trebuie sa te inregistrezi in sistem. Inregistrarea este extrem de simpla, se face doar pe baza CNP-uli. Eu zic ca este chiar mult prea simpla, pentru ca, din pacate oricine care imi site CNP-ul poate sa afle ce datorii am eu catre Primarie!
Dupa inregistrare, vei fi trimis catre contul tau unde poti sa vezi care sunt sumele datorate.Dupe ce consulti suma, dai click pe optiunea "Plata online", selectezi care impozite, respectiv amenzi vrei sa le paltesti, dai din nou click pe "Plata Online" si esti trimis pe o pagina securizata(spun ei) unde trebuie sa iti completezi datele cardului cu care faci plata (numarul cardului, data de expirare si un cod ce se gaseste pe spatele cardului). Click pe "Aprove" (ai semnat tranzactia) si gata! S-a inregistrat palta.

Observatie
: La un moment dat apare un mesajul "Aceasta plata este procesata de catre Indeco Soft si Unicredit Tiriac Bank in numele Primariei Municipiului Baia Mare". Banueiesc ca aceasta firma ofera serviciul acesta si primariei respective si textul e facut Copy/paste de pe acel site. Totusi, ar trebui revizuit.
Din cate imi dau seama, sistemul este inca in testari, dar voi face o testare proprie de indata ce pun ceva bani pe card si imi platesc amenda.
Intre timp, va puteti familiariza cu sistemul.

Vorba cuiva: Iepure mov! Se misca lucrurile si la noi!

4 comentarii:

Finy spunea...

Da ce amenda ai ....?:)
mie personal nu imi place ideeia pt ca sunt hakeri(asa se srie cred) care pot sa isi plateasca datori ( daca au ) cu carduri false ,etc...

Finy spunea...

ce amenda ai .....?:)
mie personal nu pre imi place idea pt ca exisa hakeri ( cred ca asa se zice) care pot sa isi plateasca datoria(daca au*) prin carduri false sau alte metode!!1

Unknown spunea...

cam riscant :) nu cred ca e asa sigur portalul, un hacker mai priceput te lasa fara bani si identitate. Eu tot timpul am evitat sa imi pun cnp pe internet mai ales pe siteuri romanesti facute pentru guvern, primarii etc.

Rares Morar spunea...

E binevenit sistemul, de mult il asteptam :). Sper sa fie reparate "bug-urile". De exemplu nu am reusit sa ma autentific pentru ca am gresit CNP-ul si mi-a aparut o eroare in care zicea sa semnalez acest lucru primariei din Arad :))

Tie amenda iti apare cu minus "-"?

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari