9 sept. 2009

Eco- penibil Campia lor

Ciudat titlu, cred ca trebui explicat. "Eco" si "Campia" provin de la numele unui proiect despre care am mai vorbit, Eco Campia Turzii. "-penibil" din titlu descrie modul in care e pus in aplicare proiectul. Campia "lor" pentru ca autoritatile pur si simplu inchid ochii si fac ce vor cu privire la acest proiect.

Am mai scris de cateva ori despre un proiect care a inghitit 300 de miliarde de lei si care e lasat in paragina. Vezi aici si aici detaliile.

De ce scriu din nou despre acest subiect? Pentru ca aseara am vazut cu ochii mei ceea ce am auzit de la altii si banuiam ca se intampla. Treceam pe langa un punct de colectare "selectiva" a deseurilor tocmai cand angajatii ridicau gunoiul. Eram curios sa vad cum procedeaza. Ce credeti?

Angajatii puneau intr-o singura masina toate deseurile, indiferent de categorie sau de containerul in care erau! Am discutat cu ei si mi-au zis ca si ei sunt nemultumiti de faptul ca oamenii arunca haotic gunoiul si ca nu sunt selectate deseurile si ca sunt nevoiti sa le amestece. Tot un angajat de la salubritate, asa fara scoala si negricios cum era mi-a zis ca e suparat pe domn' primar ca nu vrea sa puna niste gardieni care sa amendeze pe cei care arunca aiurea gunoiul. Se pare ca se colecteaza selectiv doar in tura de dimineata. Cei care lucreaza acolo, iau peturile si cartoanele ce sunt mai mari si le pun de-oparte seara, iar dimineata sunt colectate in containere separate. Asta e tot ce fac "selectiv".

Desi s-au facut apeluri in presa si s-a discutat foarte mult despre acest subiect, autoritatile inchid ochii si nu sunt de acord cu introducerea unor masuri care sa oblige pe cetateni sa respecte normele de colectare selectiva a deseurilor.

Cred ca e timpul ca sa le aratam celor din Primarie ca sunt mai multi cei care ar aprecia astfel de masuri si care tin la un oras curat, civilizat si european, cum le place lor sa spuna.

3 comentarii:

compadvice spunea...

Daca s-ar pune niste containere separate pentru fiecare tip de deseuri,cred ca si lumea si-ar da mai multa silinta sa recicleze.Bun post,felicitari!O zi buna!

compadvice spunea...

Daca primaria ar mai fi platit din cand in cand angajatii de la salubritate,sunt sigur ca ar fi avut rezultate putin mai bune.Dar pana la urma ,unde ne credem?in Europa?Mai avem mult de invatat!Daca s-ar face o campanie de informare a cetatenilor si a celor de la salubritate,la ce foloseste acest proiect ,,eco,,ce beneficii aduce iar pe linga asta daca s-ar dispune si de niste containere specifice de reciclat ex(galben:pentru tablarie,plastic.albastru:carton si dece nu, rosu pentru obiecte din sticla verde pentru gunoiul menajer)Stiu,asta ar insemna multi bani investiti,dar si rezultatul ar fi pe masura.Oricum ma bucur ca cineva este interesat de treaba asta.O zi buna sa ai!

Revin... spunea...

@compadivce: Veste buna e ca in Campia Turzii chiar s-au investit banii astia. E vorba de 300 de miliarde de lei. Exista acele containere de care spuneam, cetatenii sunt informati.Vestea proasta e ca mai avem nevoie sa fim si "stimulati" sa respectam asta. Iar banii au fost aruncati degeaba. Sunt bani care provin si de la UE si din bugetul local, deci buzunarul meu.

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari