25 nov. 2009

Proiect pilot de stimulare a reciclarii in Campia Turzii

``PROIECT PILOT``
``ÎMPREUNĂ VOM REUŞI!``


CE VOM REUŞI ÎMPREUNĂ?
VOM REUŞI:
• să trăim într-un mediu sănătos;
• creşterea cantităţilor de deşeuri reciclabile colectate şi valorificate;
• să contribuim la menţinerea curăţeniei;
• educarea generaţiei tinere în vederea asigurării unui viitor, cu un mediu mai puţin poluat.


CUM PUTEM SĂ FACEM LUCRUL ACESTA POSIBIL?

Implicarea tuturor: instituţii publice, cetăţeni persoane fizice, agenţi economici, în acţiunea de colectare selectivă.
Primul pas mare a fost făcut: ``PROIECTUL ECO``.
În susţinerea acţiunii de colectare selectivă a deşeurilor în municipiul Câmpia Turzii, autorităţile locale, împreună cu S.C. S.L.C.I.A.S. S.A. CÂMPIA TURZII, operatorul serviciilor publice de salubrizare din municipiul Câmpia Turzii vin în întâmpinarea acestui deziderat, prin `` PROIECTUL PILOT`` - ``ÎMPREUNĂ VOM REUŞI!``.

DE CE ``PROIECT PILOT``?

``PROIECT PILOT``, pentru că în primul an, pe parcursul a 4 trimestre, această acţiune va fi desfăşurată împreună cu asociaţiile de locatari/proprietari.
Din anul doi, pe lângă asociaţiile de locatari/proprietari, dorim implicarea în această acţiune şi a agenţilor economici, şcolilor şi cetăţenilor locuitori ai zonelor de case.

CUM SE VA DESFĂŞURA ACŢIUNEA?

Asociaţiile de locatari/proprietari vor fi împărţite pe grupuri de asociaţii, grupuri care vor fi repartizate pe puncte de colectare aparţinând zonei în care locuiesc.
Zilnic, operatorul de salubritate va face un raport cu cantitatea de deşeuri colectate de la fiecare punct de colectare, pe tip de deşeu colectat.
Acest raport va fi transmis Primăriei Câmpia Turzii, care va centraliza datele.
La sfârşitul fiecărui trimestru, pe baza rapoartelor centralizate, se va întocmi un clasament al grupurilor de asociaţii.
Grupurile de asociaţii care vor reuşii să colecteze selectiv cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile vor fi premiate astfel:

LOCUL I: 10% din suma obţinută prin valorificarea deşeurilor reciclabile colectate de către asociaţiile de locatari/proprietari, pe parcursul unui trimestru;
LOCUL II: 7% din suma obţinută prin valorificarea deşeurilor reciclabile colectate de către asociaţiile de locatari/proprietari, pe parcursul unui trimestru;
LOCUL III: 3% din suma obţinută prin valorificarea deşeurilor reciclabile colectate de către asociaţiile de locatari/proprietari, pe parcursul unui trimestru.

Aceste sume se vor aloca prin reducerea valorii facturilor de salubritate emise de S.C. S.L.C.I.A.S. S.A. CÂMPIA TURZII, pe următorul trimestru, pentru asociaţiile câştigătoare.



Primăria Câmpia Turzii, va supraveghea îndeaproape modalitatea de întocmire a rapoartelor privind cantităţile de deşeuri reciclabile colectate, precum şi modalitatea de valorificare a acestora.
Primăria Câmpia Turzii, împreună cu S.C. SLCIAS S.A. CÂMPIA TURZII şi administratorii asociaţiilor de locatari/proprietari, vor mediatiza acest proiect pe diferite canale: media, şedinţe de asociaţie, etc.
Totodată, S.C. S.L.C.I.A.S. S.A. CÂMPIA TURZII, va aloca 20% din suma obţinută din valorificarea deşeurilor reciclabile colectate de asociaţiile de locatari/proprietari, în vederea achiziţionării de pungi menajere, care vor fi distribuite gratuit, în cantităţi egale tuturor Asociaţiilor de locatari/proprietari, pentru utilizarea lor de către membrii asociaţiilor.

OBIECTIVELE ``PROIECTULUI PILOT`` – ``ÎMPREUNĂ VOM REUŞI!``

1. Creşterea cantităţilor de deşeuri colectate selectiv , astfel încât nivelul colectării de deşeuri reciclabile să ajungă la cel impus de Standardele Naţionale în domeniu, până la finalul anului 2010.
2. Creşterea numărului cetăţenilor care colectează selectiv, cu 50% în anul 2010, raportat la nivelul lunii aprilie 2009.

2 comentarii:

Zam Fir Pop spunea...

Atenţie la gramatică: stimulare "A" reciclării.
Te-ai obişnuit că lesa?

Revin... spunea...

Grava greseala mea. Corectat, multumesc.
Dar nu cred ca am inteles sintagma "că lesa"?

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari