20 iul. 2009

In loc de pagina "Despre"


Cu ocazia redactarii unui articol pentru Ziarul As, in care analizeaza blogosfera locala, Zuzu mi-a cerut sa ii scriu cateva cuvinte despre blogul meu.
Marturisesc ca mi-a fost greu sa scriu "cateva cuvinte" pentru ca nu am stiut ce cuvinte ar putea fi cele mai reprezentative pentru o joaca ce s-a transformat incet, incet in pasiune...
Iata cum am reusit, totusi sa imi descriu blogul:


Blogul Think4Myself s-a născut în mai 2008 si spuneam atunci că va fi un exerciţiu de gândire liberă. Mai promiteam la acea vreme că “Voi sancţiona în scris orice abatere de la bun simt, orice incălcare a unor drepturi si va voi arata cu degetul plin de mândrie orice realizare importanta a oricarui om ce imi va iesi in cale.
Titlul “Thin4Myself” nu se traduce ca un motto egoist (gândesc pentru mine), ci mai degrabă exprimă libertatea de gândi eu însumi, fără să facă cineva asta pentru mine.

Ideea de a-mi face blog cred că mi-a venit după ce am aflat de succesul Zuzu Concept, dar vroiam ca blogul meu să aibă şi o tentă jurnalistică. Prima mea postare ce a devenit ştire a fost la o lună de la lansare, când un filmuleţ ce surprindea un politican local murdărind afişele electorale ale contracandidaţilor a fost preluat în ediţia online a unui ziar local. Aceasta m-a încurajat să scriu atât ştiri de interes local cât şi gânduri personale şi experienţe de viaţă care ar fi putut motiva pe citiori să progreseze ca indivizi. Am luat astfel lecţii de la o cireaşă, am vorbit despre viaţa trăită degeaba sub genericul “light”, am analizat şi eu fenomenul emo sau am vorbit despre avort.

O întâmplare în care cineva m-a făcut să cred că nu ştie de Câmpia Turzii dacă ar fi un oraş sau o comună, m-a determinat să fac din blog o unealtă de promovare a oraşului, cu tot ce merită arătat. Astfel am început să scriu o serie de postări într-o “campanie” de promovare a oraşului. Nu a avut la acea vreme nici un ecou, dar am continuat să scriu despre locuri, firme sau persoane care fac să se vorbească despre Câmpia Turzii.

Un “succes”recent al blogului îl consider seria de postări despre monumentul istoric din centrul oraşului, biserica calvină, în urma cărora s-a făcut un pas spre deschiderea monumentului înspre turişti.

Planurile de viitor includ o serie de articole în care voi reda câteva cuvinte ale unor persoane născute în Câmpia Turzii, dar care trăiesc departe şi cu “Dor d Câmpia” şi descoperirea altor clădiri istorice din oraş şi promovarea lor ca obiective turistice.

Experienţa mea de “blogger” mi-a adus câteva satisfactii personale: în primul rând mi-am făcut prieteni şi am cunoscut oameni cu adevărat interesanţi. În al doilea rând, am văzut că lucrurile din jurul meu se pot schimba dacă nu lăsăm schimbarea lor în seama inerţiei.

Va urma...

5 comentarii:

Hălăţel spunea...

Frumos!:)

B(âr)LOGUL Meu spunea...

Nice!!!

Tivadar Emanuel spunea...

Keep going! Bafta!
Imi place blogul tau!

jocuri pentru copii spunea...

Buna ziua ,

Va intereseaza un link exchange cu http://www.ijocuricopii.com ?

Eu putandu-va pune link pe blog-ul meu http://blogjocuri.wordpress.com .

Codul meu : Jocuri pentru copii

sau

http://www.ijocuricopii.com - Jocuri pentru copii

Astept un mail de confirmare la adresa de mail ijocuricopii@gmail.com !

Multumesc,

O seara placuta !

Catalin-George
http://www.ijocuricopii.com

Anonim spunea...

:) Vino iar copilarie ....asa cam cea de acum ...2 ani ... Ojo

Trimiteți un comentariu

Sunt foarte curios ce parere ai despre asta!
Astept comentariile tale.

Daca nu ai un cont Google si alegi sa scrii prin optiunea "Anonim", fii dragut(a) si scrie in paranteza numele tau la sfarsitul mesajului.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Arhiva completa

Top 10 postari